Nordic horse

NORDIC HORSE - ANPASSAD FÖR NORDEN!

Nordic Horse är en specialtillverkad hästlastbil som är anpassad för det svenska klimatet och erbjuder marknadens högsta lastvikt! Utformningens fokus har legat på att kunna uppfylla reglerna för att kunna transportera din häst säkert och lagligt, men samtidigt konstruerat av ett starkt och tåligt material. Förmodligen uppskattar du en lång livslängd med hög lastviktskapacitet vilket Nordic Horse garanterat kan erbjuda dig!

Image on soffa

Nordic Horse 3

Nordic Horse 3 är en kompakt och smidig hästlastbil som passar dig där fokus är på att enkelt transportera hästar lagligt och säkert. Den erbjuder platser för tre passagerare och två hästar. Nordic Horse 3 erbjuder en lastvikt upp till 1250kg och fokuserar på besättningen och hästarnas säkerhet! Den är även kostnadseffektiv tack vare sina låga driftkostnader och kompakta storlek, som är under 6 meter och därmed minskar exempelvis färjekostnader. Luton, utrymmet ovanför förarhytten, erbjuder extra lastutrymme som kan säkras med nät eller dörrar, vilka finns i vårt utbud som tillval.

Image on soffa

Nordic 3 Stuteri

Nordic Horse 3 Stuteri är en längre version av Nordic Horse 3, häst- och sadelområdet förlängs vilket gör att man kan ha extra stort sadelområde eller lägga till stuteri-inredning och behålla ett stort sadelområde. Även denna modell erbjuder plats för tre passagerare och två hästar med en lastvikt upp till 1150kg. Ovanför hytten finns generöst förvaringsutrymme som kan säkras med nät eller dörr. Dessa finns som tillval för att utöka och anpassa ditt fordon i vårt omfattande utbud av tillbehör och säkerhetslösningar.

Image on soffa

Nordic Horse 5

Nordic Horse 5 är en hästlastbil för fem passagerare och två hästar, med en lastvikt på upp till 1100kg. Den har sovplatser för fyra personer, omvandlingsbara baksäten till sängar, och extra sovplats ovanför förarhytten. Modellen inkluderar även valbara bord och vridbara säten, samt stort lagerutrymme under bakbänken, tillgängligt från kabinen och sidodörrarna. Den är designad för säker och laglig transport av besättning.

Image on soffa

Nordic 5 Stuteri

Nordic Horse 5 Stuteri är en rymlig modell med förlängt häst- och sadelområde för extra stort sadelutrymme eller stuteri-inredning. Trots sin storlek har den en lastvikt på 1050kg, designad för säker och laglig transport. Den har fem sittplatser, sovplatser för fyra, och plats för två hästar. Baksäten kan omvandlas till sängar, och det finns ytterligare en förlängbar sovplats ovanför förarhytten. Modellen erbjuder valbara bord och vridbara säten samt stort lagerutrymme under bakbänken, tillgängligt från kabinen och sidodörrarna, med ett brett utbud av tillval för tillbehör och säkerhetslösningar.

Utrymme för passagerare

Nordic Horse är en bekväm transportlösning designad för större grupper, såsom familjer med barn. Den ger inte bara dina hästar en komfortabel resa, utan också rymligt utrymme för alla passagerare med möjligheter för vila och sömn.

Upp till 5 passagerare

Makalös komfort

Bekväma sovplatser

Image on soffa
Image on soffa
Image on soffa
Image on soffa
Image on soffa
Image on soffa
Image on soffa
Image on soffa
Image on soffa
Image on soffa

Utrymme för Hästar

DUBBLA GÅNGLUCKOR
Dubbla gångluckorna är ett system med stöd för hästarnas bog och kan lutas sig mot vid transportering. Bröstväggen erbjuder dubbla gångluckor vilket gör att man kan passera från hästområde till sadelområde. Det går även att ta bort bröstväggen vid akuta lägen men även för att utnyttja hela lastutrymmet. Som tillvalerbjuder vi v-galler med föl-inlägg om man vill transportera en oroligare hästeller sto med föl eftersom man kan skjuta mellanväggen för att skapa större yta för hästarna. V-galler kan man skjuta undan och låsa fast längst väggen eller tas ut. Ett annat tillval är hö-segel som skyddar utrustningen och packning i sadelområdet.

STUTERI
Stuteriinredning är ett system med förlängt hästområde och hela dörrar framför hästarnas huvud, det liknar en spilta men kan även göras om till en stor box med hjälp av att skjuta in mellanväggen och skiljeväggen. Detta system passar till livliga hästar, hingstar, unghästar men även sto med föl. Stuteri-dörrarna ger lätt åtkomst till hästarna och möjlighet att i nödfall snabbt kunna leda ut hästarna genom bakdörren. Systemet passar även till för långa transporteringar samt tävlingsdagar då hästen kan äta sitt hö och dricka vatten från marken vilket är deras naturliga position.