Paragan Horsebox

Certifierad återförsäljare för Paragan Horsebox

Paragan är en hästbilsleverantör som sedan 1990 levererat väl designade hästtransporter som är både säkra och bekväma för djuren samt enkla att underhålla

Vikten är viktig

Vi vet att vikten är viktig när det gäller hästtransporter. Därför tar vi tillsammans med andra europeiska tillverkare fram hästtransporter för svenska regler och förhållanden. Utan att tumma på kvalitet och djurens säkerhet så har vi tagit fram några hästlastbilar med hög lastvikt. Det har vi gjort för att ge dig som hästägare möjlighet att åka säkert och lagligt med två hästar i bilen.

Anpassa själv

Välj bland våra färdiga modeller eller väljer ett anpassat utförande där du ges stor frihet. Du kan utgå från en befintlig modell eller tänka fritt. Vi hjälper dig så att det blir precis så bra som du kan önska. Det finns färdiga modeller för upp till fyra hästar, olika antal sittplatser, med och utan sängplatser.

Image on soffa

Equistar 3

Equistar 3 är en kompakt hästtransportör designad för snabb förflyttning av två hästar och tre passagerare. Det är Paragons lättaste modell och kan bära upp till 1210 kg. Fokus ligger på både besättningens och hästarnas säkerhet. Den är även kostnadseffektiv tack vare sina låga driftkostnader och kompakta storlek, som är under 6 meter och därmed minskar exempelvis färjekostnader. Luton, utrymmet ovanför förarhytten, erbjuder extra lastutrymme som kan säkras med nät eller dörrar, vilka finns i vårt utbud av tillbehör.

Image on soffa

Equistar 3XL

Equistar 3XL är en utökad version av modellen Equistar 3, designad som en kompakt transportlösning för effektiv förflyttning av 2 hästar och upp till 3 passagerare. Denna modell är en av de lättaste inom Paragans transportörserie. Stor vikt läggs vid säkerheten för både besättning och hästar. Med sin ekonomiska drift och utmärkta manövrerbarhet, är Equistar 3XL en populär modell. Den skiljer sig från Equistar 3 genom att erbjuda mer plats för sadlar och en större lucka. Ett rymligt förvaringsutrymme över hytten, som kan säkras med nät eller dörr, tillhandahålls också.

Image on soffa

Excelsion 5

Excelsion 5 är en bekvämare och rymligare hästtransport för två hästar och upp till fem passagerare, med fyra sovplatser. Bakre säten kan fällas ned till sovplatser och extra sängutrymme finns ovanför förarhytten. Kabinen kan utrustas med bord och svängbara säten, och har stort förvaringsutrymme under bakre bänken, tillgängligt både inifrån och genom sidodörrarna. Säkerheten för både besättning och hästar är en prioritet.

Image on soffa

Excelsion 5XL

Excelsion 5XL är den största modellen i Paragans sortiment och erbjuder samma komfort och säkerhetsfunktioner som Excelsion 5 men med extra rymligt sadelutrymme. Den är designad för två hästar och upp till fem passagerare, med fyra sovplatser. Liksom sin mindre version, har den också ett omfattande utbud av komfort- och säkerhetstillbehör som tillval.

Image on soffa

Grand Prestige

Den nya Grand Prestige-modellen behåller de robusta formerna av en traditionell hästlastbil men i en mer subtil och sportig design. Ett framstående inslag är solskyddet och den svarta färgen på fordonets front.

KOMFORTABELT OCH SÄKERT UTRYMME FÖR HÄSTARNA

Upplev ultimat säkerhet och flexibilitet med våra skräddarsydda hästtransportlösningar. Basic System erbjuder en stabil bröstvägg som håller sadelkammaren ren, medan Panic System bjuder på en unik löstagbar vägg för nödsituationer och större lastflexibilitet. Free Stand-modellen, idealisk för dem som transporterar hästar, har en inbyggd hästbox med enkel åtkomst och snabb utrymning, lämplig för alla Paragan-varianter. Dina hästars säkerhet och komfort är vår prioritet.

Stabil bröstvägg med fast skärm som fullständigt skyddar sadelkammaren från smuts. Det finns ingen risk att hästen kan hoppa över skiljeväggen – en säkerhetslösning.

Mycket modern och ofta använd variant
.

Detta avser en standardvariant som erbjuder en fast bröstvägg med ett foderbord under hästarnas huvud. Den kompakta bröstväggen med dess fixerade avgränsning skyddar sadelkammaren helt och hållet mot orenheter som hästarna ger upphov till. Systemet fungerar samtidigt som en säkerhetslösning eftersom hästarna inte kan hoppa över skiljeväggen.

Dubbla gångluckorna är ett system med stöd för hästarnas bog och kan lutas sig mot vid transportering. Bröstväggen erbjuder dubbla gångluckor vilket gör att man kan passera från hästområde till sadelområde. Det går även att ta bort bröstväggen vid akuta lägen men även för att utnyttja hela lastutrymmet. Som tillval erbjuder vi v-galler med föl-inlägg om man vill transportera en oroligare häst eller sto med föl eftersom man kan skjuta mellanväggen för att skapa större yta för hästarna. V-galler kan man skjuta undan och låsa fast längs väggen eller tas ut. Ett annat tillval är hö-segel som skyddar utrustningen och packning i sadelområdet

Stuteriinredning är ett system med förlängt hästområde och hela dörrar framför hästens huvud, det liknar en spilta men kan även göras om till en stor box med hjälp av att skjuta in mellanväggen och skiljeväggen. Detta system passar till livliga hästar, hingstar, unghästar men även sto med föl. Stuteri-dörrarna ger lätt åtkomst till hästarna och möjlighet att i nödfall snabbt kunna leda ut hästarna genom bakdörren. Systemet passar även till för långa transporteringar samt tävlingsdagar då hästen kan äta sitt hö och dricka vatten från marken vilket är deras naturliga position.

Competition erbjuder en sportig lösning för transport av hästar med ett helt separat sadelområde. Ett löstagbart bröstskydd fungerar som säkerhetsfunktion i händelse av oväntat skenande eller språng. Rymligt sadelområde som separeras från hästområdet med hjälp av en vägg, vilket garanterar maximal renhet för dina tillhörigheter. De breda dörrarna tillåter dig att röra dig fritt mellan de två utrymmena.

Utrymme för Många passagerare

Excelsion 5 och Pegasus 5 är en lyxig transportör som är utformad för en stor grupp av passagerare som till exempel en familj med barn. Excelsion 5 och Pegasus 5 erbjuder komfort inte bara för dina hästar utan även mer utrymme för alla passagerare inklusive möjlighet till avkoppling och sömn.

Image on soffa
Image on soffa

Frågor eller funderingar?

Har du frågor eller funderingar kring våra transportbilar eller hästtransporter? Vårt expertteam är här för att hjälpa dig. Med en kombination av passion och kunskap, strävar vi efter att ge dig de bästa lösningarna för dina behov. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på hur vi kan göra ditt liv enklare och mer effektivt genom kvalitetsfordon.